Sílvia

Un blog diferent…..

  • Categories

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 1 other follower

  • RSS Fil de RSS desconegut

    • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
  • Entrades recents

Un estudi desmenteix que el cafè o el te elevin el risc de patir càncer de mama

Posted by silsakura a 27 Mai 2008

Les dones que consumeixen cafè o te no augmenten amb aquest gest el risc de tenir un càncer de mama, segons un estudi elaborat per investigadors del Harvard School of Public Health a Boston (Estats Units) publicat aquest mes en l’International Journal of Cancer’, el diari oficial de la Unió Internacional contra el Càncer (UICC).

REUTERS/EP Segons la doctora Davaasambuu Ganmaa, un dels responsables d’aquest treball fet sobre una gran mostra de dones durant 22 anys de seguiment, “no s’ha observat cap associació entre el cafè –cafeïnat o descafeïnat– i el consum de te i el risc de patir càncer de mama”. “El cafè i el te han demostrat ser begudes segures quan es consumeixen amb moderació”, ha apuntat.

L’experta i el seu equip han analitzat el consum de cafè, te i cafeïna en un total de 85.987 dones que van participar en l’Estudi sobre la Salut de les Infermeres. Les participants tenien entre 30 i 55 anys quan va començar el treball i després de 22 anys de seguiment, unes 5.272 van desenvolupar càncer de mama.

Després de valorar altres factors potencialment associats amb el càncer de mama, com ara l’edat, ser o no fumadora, la massa corporal, l’activitat física, la ingestió d’alcohol, l’historial familiar, si havien arribat o no a la menopausa, la teràpia hormonal rebuda i el nombre de fills, els investigadors no van trobar risc elevat de patir un càncer de mama entre les dones que van reconèixer beure quatre o més tasses de cafè o te al dia, comparades amb les que en prenien menys d’una tassa diària.

L’estudi tampoc va descobrir cap associació aparent entre l’aparició del càncer de mama i el consum d’altres refrescos i xocolates, que podrien contribuir a la ingesta global de cafeïna.

Quan més tard els investigadors van analitzar el risc de càncer de mama específicament entre les dones amb menopausa, van trobar-hi una modesta reducció del risc associat a l’elevat consum de cafeïna en contraposició al baix consum, un descobriment que, segons els investigadors, “necessita ser investigat a fons”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: