Sílvia

Un blog diferent…..

  • Categories

  • Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

    Join 1 other follower

  • RSS Fil de RSS desconegut

    • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
  • Entrades recents

En la placenta es troben pesticidas, aquests poden ser causants de malformacions en el fetus

Posted by silsakura a 23 Mai 2008

Segons María José López Espinosa, investigadora del departament de Radiologia i Medicina Física de la Universitat de Granada, totes les embarassades contenen un pesticida a la seva placenta que es troba associat a dos tipus de malformacions en l’aparell genitourinari del fetus, el criptorquidisme (testícles no descendits) i la hipospadia (obertura anormal de la uretra).

 

La investigadora a més adverteix de la presència de diverses substàncies o dioxinas contaminants organoclorades en les dones embarassades que han estat adquirides a través de l’alimentació, de l’aire o de l’aigua. Pel que sembla és difícil assegurar que els pesticides siguin els causants directes de les malformacions que hem esmentat, encara que segons la científica sí que es troben involucrats en el procés d’aquestes anomalies. Alguns factors que s’associen a una major presència de pesticides, han resultat ser l’edat de la mare, la sobrecàrrega abans de l’embaràs, un excés de pes adquirit durant l’embaràs, etc.

 

La investigació ha estat centrada en l’anàlisi, en les dones embarassades, de la presència d’aquestes substàncies que solen ser habitualment utilitzades com pesticides. Segons les conclusions de la investigadora, aquestes substàncies contaminants incideixen en el fetus principalment durant les primeres setmanes de la gestació, ja que llavors es troba molt més vulnerable. Una altra dada que aporta la investigació i que també és contundent, és un major nivell d’aquestes substàncies en els nens que han nascut amb aquestes malformacions. Les mares d’aquests nens, també presentaven un major nivell d’aquests agents contaminants.
Els pesticides es troben en gran quantitat i especialment en els aliments, potser protegeixen a aquests de les plagues i malalties, però el que està molt clar és que a nosaltres no. Personalment creiem que aquesta informació dóna suport encara més la necessitat de realitzar un tipus d’agricultura biològica que salvaguardi la nostra salut i la dels nostres fills.

 

Quantes malalties que desconeixem estaran implicats els pesticides? qui sap, però segur que gràcies a les noves investigacions obtindrem noves dades que permetin conscienciar de la necessitat de no utilitzar més aquest tipus de productes.

 

De moment, diàriament s’incorporen al nostre organisme, a través de l’aire, dels aliments o de l’aigua, aquestes substàncies que a poc a poc interfereixen en el funcionament del nostre sistema hormonal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: